Uludağ’da Yılbaşı Öncesi Gıda Denetimi Yapıldı
BURSA (İGFA) – Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri, gıda denetimlerini sürdürürken Uludağ’a odaklandı.
Ekipler, Uludağ bölgesindeki otel ve işletmelerde yılbaşı ve kış turizmi sezonunda titiz bir gıda denetimi gerçekleştirdi.
Denetimler sırasında kontrol görevlileri, işletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği konularında bilgilendirme yaptı.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, denetimlere bizzat katılarak, gıda zincirinde tüketiciye güvenli gıda arzının önemini vurguladı.
Kışın en popüler kayak bölgesi olan Uludağ’daki işletmelerde yapılan gıda denetimlerine önem veren Müdür Acar, 81 gıda işletmesinin bulunduğu bölgede gıda denetimlerinin hassasiyetle gerçekleştirildiğini belirtti.
Acar, “Uludağ’daki işletmelerde gıda denetimleri titizlikle yapılıyor. Otel ve işletmelere halk sağlığı ve gıda güvenliği konularında bilgilendirme yapıyoruz. Gıda ve alkollü içkilerin güvenilirliği, sağlık bilgisi esaslarına uygunluk, saklama ve sunum koşulları kontrol ediliyor” açıklamasında bulundu.
Müdür Acar, Uludağ’a yönelik yılbaşı ve kış turizmi süresince vatandaşların güvenli gıdaya erişmeleri için denetimlerin devam edeceğini belirtti.